pasztet z soczewicy
Kategorie FitPrzepisy

Pasztet z soczewicy

W naszej kuchni lubimy eksperymentować i w ten oto sposób powstało nasze dzisiejsze dzieło. Pasztet z soczewicy, bo o nim mowa, skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa! Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia 😉

Zobacz także: Mięsny pasztet z koniakiem i orzechami

Pasztet z soczewicy1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pasztet z soczewicy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę.
  2. Kiedy cebula się zarumieni, dodaj czosnek i startą na tarce marchewkę.
    Kiedy cebula się zarumieni, dodaj czosnek i startą na tarce marchewkę.
  3. Przesyp ugotowaną soczewicę do dużej miski. Dodaj do niej mieszankę z patelni, mąkę kokosową, majeranek, pieprz, sól i jajka. Dokładnie wymieszaj.
    Przesyp ugotowaną soczewicę do dużej miski. Dodaj do niej mieszankę z patelni, mąkę kokosową, majeranek, pieprz, sól i jajka. Dokładnie wymieszaj.
  4. Natłuść formę do pieczenia i przenieś do niej mieszankę z soczewicą. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza, program "tylko dól").
    Natłuść formę do pieczenia i przenieś do niej mieszankę z soczewicą. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza, program "tylko dól").
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Pasztet z soczewicy

Soczewica tym razem stała się bazą pysznego pasztetu, który zniknął w naszej w kuchni w mgnieniu oka 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/275662

Publiée par Pyszności Fit sur Jeudi 2 janvier 2020