in ,

Przepis na calzone w wersji śniadaniowej

Przepis na calzone to podstawa w każdej kuchni. Można wykorzystać go na wiele ciekawych sposobów, jak chociażby propozycja śniadaniowa – z jajecznicą, szynką i serem w roli głównej. Takiej kombinacji nie sposób odmówić 👍

W przepisie użyliśmy sera firmy Hochland „Burger&Toast”, który świetnie nadaje się do zapiekania.

Zobacz także: Buraczane naleśniki na słodko w genialnym wydaniu

Przepis na calzone w wersji śniadaniowej
Przepis na calzone w wersji śniadaniowej
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od zrobienia jajecznicy.
    Cały proces rozpocznij od zrobienia jajecznicy.
  2. Przygotuj ser i szynkę wędzoną.
    Przygotuj ser i szynkę wędzoną.
  3. W przepisie możesz wykorzystać ciasto na pizzę lub drożdżowe (obie receptury znajdziesz na naszej stronie). Podziel je na 4 części.
    W przepisie możesz wykorzystać ciasto na pizzę lub drożdżowe (obie receptury znajdziesz na naszej stronie). Podziel je na 4 części.
  4. Rozwałkuj każdy kawałek, po czym dopraw je czosnkiem granulowanym i suszonym oregano.
    Rozwałkuj każdy kawałek, po czym dopraw je czosnkiem granulowanym i suszonym oregano.
  5. Na cieście ułóż jajecznicę, ser oraz szynkę. Złóż jak calzone.
    Na cieście ułóż jajecznicę, ser oraz szynkę. Złóż jak calzone.
  6. Umieść calzone w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temperatura 220 stopni Celsjusza.
    Umieść calzone w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temperatura 220 stopni Celsjusza.
  7. Smacznego!
    Smacznego!