Pyszne pulpeciki wołowe z parmezanem, żółtym serem i sosem pomidorowym

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszne pulpeciki wołowe z parmezanem, żółtym serem i sosem pomidorowym.

UWAGA! Kiedy raz ich spróbujesz, zaczniesz chcieć jeść je codziennie.

Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się do pracy. Przepis znajdziesz poniżej.

Pyszne pulpeciki wołowe z parmezanem, żółtym serem i sosem pomidorowym
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ala Krauzowicz
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne pulpeciki wołowe z parmezanem, żółtym serem i sosem pomidorowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż zmieloną wołowinę, czosnek, sól, pieprz, bułkę tartą, parmezan, jajka, mleko i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
    Do miski włóż zmieloną wołowinę, czosnek, sól, pieprz, bułkę tartą, parmezan, jajka, mleko i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  2. Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po kawałku żółtego sera.
    Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po kawałku żółtego sera.
  3. W dużym garnku układaj warstwowo - sos pomidorowy, pulpeciki, sos pomidorowy, pulpeciki, sos pomidorowy. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez 2 godziny.
    W dużym garnku układaj warstwowo - sos pomidorowy, pulpeciki, sos pomidorowy, pulpeciki, sos pomidorowy. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez 2 godziny.
  4. Po 2 godzinach zdejmij garnek z ognia i rozłóż pulpety na talerze.
    Po 2 godzinach zdejmij garnek z ognia i rozłóż pulpety na talerze.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×