Kategorie Słodkości

Serduszkowa tarta jabłkowa

Pyszne i szybkie ciacho, w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. My je uwielbiamy i nie potrafimy obejść się bez niego chociażby tydzień 😋

Serduszkowa tarta jabłkowa8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Serduszkowa tarta jabłkowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Z ciasta francuskiego wytnij koła i wydziel z niego serduszka. Z reszty ciasta również.
    Z ciasta francuskiego wytnij koła i wydziel z niego serduszka. Z reszty ciasta również.
  2. Z drugiego ciasta stwórz spód i wstaw do piekarnika (10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza). Następnie umieść na upieczonym spodzie podsmażone na patelni jabłka, połącz je z 3 łyżkami cukru brązowego, cynamonem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny oraz amaretto.
    Z drugiego ciasta stwórz spód i wstaw do piekarnika (10 minut, temp. 190 stopni Celsjusza). Następnie umieść na upieczonym spodzie podsmażone na patelni jabłka, połącz je z 3 łyżkami cukru brązowego, cynamonem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny oraz amaretto.
  3. Na wierzchu ułóż wcześniej wycięte koło i małe serduszka. Posyp cukrem i wstaw do piekarnika na 17 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu ułóż wcześniej wycięte koło i małe serduszka. Posyp cukrem i wstaw do piekarnika na 17 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  4. Smacznego!
    Smacznego!
Serduszkowa tarta jabłkowa

Zobaczcie co można wyczarować dzięki foremce do ciastek! ❤️❤️❤️❤️PRZEPIS ➡️ https://pysznosci.pl/228897

Publiée par Słodkości sur Lundi 1 octobre 2018