in

Przepyszny sernik z ciasteczkami Oreo

Jeżeli szukasz przepisu na pyszny i efektowny deser, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić przepyszny sernik z ciasteczkami Oreo.

Koniecznie go wypróbuj, a jestem przekonana, że go pokochasz!

Przepis znajdziesz poniżej.

Przepyszny sernik z ciasteczkami Oreo
Przepyszny sernik z ciasteczkami Oreo
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Oddziel ciemne części od białych w ciasteczkach Oreo i rozłóż je do osobnych misek.
    Oddziel ciemne części od białych w ciasteczkach Oreo i rozłóż je do osobnych misek.
  2. Za pomocą wałka do ciasta pokrusz ciemne części ciasteczek. Odłóż 120 g, a resztę włóż do miski i dodaj roztopione masło. Wymieszaj. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce do ciasta.
    Za pomocą wałka do ciasta pokrusz ciemne części ciasteczek. Odłóż 120 g, a resztę włóż do miski i dodaj roztopione masło. Wymieszaj. Uzyskaną masę równomiernie rozłóż w okrągłej blaszce do ciasta.
  3. W średnim garnku, na małym ogniu wymieszaj serek śmietankowy, cukier, białe części ciasteczek i olejek waniliowy. Mieszaj tak długo, aż nie będzie grudek. W miarce wymieszaj ze sobą mleko z żelatyną, aż do rozpuszczenia. Następnie dolej zawartość miarki do garnka i mieszaj tak długo, aż masa zacznie bulgotać. Zdejmij garnek z ognia. Przelej zawartość garnka na masę z ciasteczek i wygładź wierzch za pomocą szpatułki lub łyżki.
    W średnim garnku, na małym ogniu wymieszaj serek śmietankowy, cukier, białe części ciasteczek i olejek waniliowy.  Mieszaj tak długo, aż nie będzie grudek. W miarce wymieszaj ze sobą mleko z żelatyną, aż do rozpuszczenia. Następnie dolej zawartość miarki do garnka i mieszaj tak długo, aż masa zacznie bulgotać. Zdejmij garnek z ognia. Przelej zawartość garnka na masę z ciasteczek i wygładź wierzch za pomocą szpatułki lub łyżki.
  4. Zetrzyj odłożone wcześniej 120 g pokruszonych ciasteczek i posyp nimi wierzch ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.
    Zetrzyj odłożone wcześniej 120 g pokruszonych ciasteczek i posyp nimi wierzch ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.
  5. Po 4 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.
    Po 4 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.
  6. Smacznego!