Kategorie Słodkości

Świąteczny renifer

Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego dziś przychodzimy z pierwszą propozycją ciasta, które świetnie wpisuje się w radosną atmosferę wyjątkowego okresu. Tego nie możesz przegapić ?❄️?

Świąteczny renifer12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Świąteczny renifer
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biszkopt
  • 5 szt. jajka najpierw ubij białka z cukrem, potem dodaj żółtka
  • 3/4 szkl. mąka
  • 3/4 szkl. cukier
  • 4 łyżki kakao
Masa
Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciemny biszkopt, łącząc wszystkie składniki. Następnie wstaw ciasto do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Kiedy ciasto ostygnie podziel je na pół.
    Przygotuj ciemny biszkopt, łącząc wszystkie składniki. Następnie wstaw ciasto do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Kiedy ciasto ostygnie podziel je na pół.
  2. Czas na masę. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier puder i likier kawowy.
    Czas na masę. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier puder i likier kawowy.
  3. Umieść masę na biszkopcie i na wierzchu umieść drugą część ciasta.
    Umieść masę na biszkopcie i na wierzchu umieść drugą część ciasta.
  4. W kąpieli wodnej przygotuj polewę, łącząc ze sobą śmietankę 30% i czekoladę.
    W kąpieli wodnej przygotuj polewę, łącząc ze sobą śmietankę 30% i czekoladę.
  5. Umieść polewę na cieście i wstaw do lodówki na 30 minut.
    Umieść polewę na cieście i wstaw do lodówki na 30 minut.
  6. Przed podaniem udekoruj każdy kawałek ciasta przy pomocy precli, cukrowych oczu oraz kandyzowanych wiśni, tak aby powstał renifer. Smacznego!
    Przed podaniem udekoruj każdy kawałek ciasta przy pomocy precli, cukrowych oczu oraz kandyzowanych wiśni, tak aby powstał renifer. Smacznego!
238591