Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego dziś przychodzimy z pierwszą propozycją ciasta, które świetnie wpisuje się w radosną atmosferę wyjątkowego okresu. Tego nie możesz przegapić ?❄️?
Składniki:
PorcjeBiszkopt
Masa
- 160 g masło miękkie
- 2 szkl. cukier puder
- 3 łyżki likier kawowy
Polewa czekoladowa
- 1 tabliczka czekolada
- 1/2 szkl. śmietanka 30%
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ciemny biszkopt, łącząc wszystkie składniki. Następnie wstaw ciasto do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Kiedy ciasto ostygnie podziel je na pół.
- Czas na masę. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier puder i likier kawowy.
- Umieść masę na biszkopcie i na wierzchu umieść drugą część ciasta.
- W kąpieli wodnej przygotuj polewę, łącząc ze sobą śmietankę 30% i czekoladę.
- Umieść polewę na cieście i wstaw do lodówki na 30 minut.
- Przed podaniem udekoruj każdy kawałek ciasta przy pomocy precli, cukrowych oczu oraz kandyzowanych wiśni, tak aby powstał renifer. Smacznego!
Świąteczny reniferŻeby tegoroczne święta Bożego Narodzenia były udane, na waszych stołach nie może zabraknąć naszego czekoladowego renifera 🎄❄️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/238591
Posted by Słodkości on Friday, December 7, 2018