Szynka wieprzowa zapiekana z ziemniakami

szynka wieprzowa zapiekana z ziemniakami

Szynka wieprzowa zapiekana z ziemniakami pod kremową pierzynką to gotowy pomysł na pyszny obiad. Pokocha go cała Twoja rodzina 🥰

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Zobacz także: Pieczone udka i makaron z batatów

Szynka wieprzowa zapiekana z ziemniakami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Szynka wieprzowa zapiekana z ziemniakami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Szynka wieprzowa
Ziemniaki
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ziemniaków. W tym celu zoodluj warzywa i połącz je następnie z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ziemniaków. W tym celu zoodluj warzywa i połącz je następnie z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel szynkę wieprzową na mniejsze kawałki. Po czym wymieszaj z olejem, musztardą, tymiankiem, solą, pieprzem, cebulą i czosnkiem granulowanym.
    Podziel szynkę wieprzową na mniejsze kawałki. Po czym wymieszaj z olejem, musztardą, tymiankiem, solą, pieprzem, cebulą i czosnkiem granulowanym.
  3. Czas na jajeczną pierzynkę. Tym razem połącz: starte na tarce jajka na twardo, żółty ser, majonez, jogurt grecki, koperek, pietruszkę, sól i pieprz.
    Czas na jajeczną pierzynkę. Tym razem połącz: starte na tarce jajka na twardo, żółty ser, majonez, jogurt grecki, koperek, pietruszkę, sól i pieprz.
  4. Na spodzie formy do pieczenia ułóż doprawione ziemniaki. Następnie stwórz warstwę z szynki wieprzowej i przykryj całość miksem jajecznym.
    Na spodzie formy do pieczenia ułóż doprawione ziemniaki. Następnie stwórz warstwę z szynki wieprzowej i przykryj całość miksem jajecznym.
  5. Tak wypełnioną formę wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Tak wypełnioną formę wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×