Tacosy z batatów

Tacosy z batatów to nasza najnowsza miłość. Dosłownie oszaleliśmy na ich punkcie 😍 Genialne w smaku i mega proste w przygotowaniu. Takiej kombinacji nie możesz przegapić 😉
W przygotowaniu tacosów pomógł nam Zoodler marki Philips.
Zobacz także: Sałatka grecka z zoodlowanymi ogórkami
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 1 szt. batat
- 1 szt. jajko
- 1/3 szkl. mąka migdałowa
- 50 g ser cheddar starty
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Dodatki
- 4 szt. jajka sadzone
- 1 szt. awokado
- 200 g boczek usmażony
- 100 g ser cheddar starty
- 4 łyżki pikantny sos
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od zoodlowania batata. Następnie umieść go w mikrofalówce na 3 minuty.
- Teraz połącz batata z jakiem, cheddarem, mąką migdałową, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki uformuj 4 placki, po czym wstaw je do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Na upieczonych tacosach umieść jajko sadzone, plastry awokado, boczek, ser, pikantny sos i świeżą kolendrę.
- Smacznego!
Komentarze