Pyszne tosty z jajkiem, serem, pieczarkami i boczkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych tostów z jajkiem, serem, pieczarkami i boczkiem.

Pyszne tosty z jajkiem, serem, pieczarkami i boczkiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne tosty z jajkiem, serem, pieczarkami i boczkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje kromki

Sposób przygotowania:

  1. Ugnieć środek każdej kromki chleba tostowego łyżką.
    Ugnieć środek każdej kromki chleba tostowego łyżką.
  2. Ułóż kromki na blaszce. Do każdej z nich wbij po jednym jajku i dopraw z wierzchu solą oraz pieprzem. Dookoła jajka posyp startym serem cheddar. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 10 minut.
    Ułóż kromki na blaszce. Do każdej z nich wbij po jednym jajku i dopraw z wierzchu solą oraz pieprzem. Dookoła jajka posyp startym serem cheddar. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 10 minut.
  3. Roztop masło na patelni, a następnie wrzuć na nią pieczarki. Dodaj czosnek i wymieszaj. Kiedy pieczarki zmniejszą swoją objętość, dopraw wszystko solą i pieprzem. Dodaj mąkę i dobrze wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj śmietanę i ponownie dobrze rozmieszaj.
    Roztop masło na patelni, a następnie wrzuć na nią pieczarki. Dodaj czosnek i wymieszaj. Kiedy pieczarki zmniejszą swoją objętość, dopraw wszystko solą i pieprzem. Dodaj mąkę i dobrze wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj śmietanę i ponownie dobrze rozmieszaj.
  4. Każdego tosta nasmaruj sosem pieczarkowym.
    Każdego tosta nasmaruj sosem pieczarkowym.
  5. Na koniec do każdego tosta dodaj po 2 usmażone plastry boczku.
    Na koniec do każdego tosta dodaj po 2 usmażone plastry boczku.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×