in ,

Zapiekany łosoś w musztardowym sosie

Wraz z piątkiem przychodzimy z pomysłem na pyszny obiad, który z pewnością przypadnie Wam do gustu. Oto łosoś w musztardowym sosie podawany z ciastem francuskim i sezamem. Same pyszności!

Zapiekany łosoś w musztardowym sosie
Zapiekany łosoś w musztardowym sosie
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą musztardę francuską, bazylię, sok z limonki oraz śmietankę 30%.
    W misce połącz ze sobą musztardę francuską, bazylię, sok z limonki oraz śmietankę 30%.
  2. Po chwili dodaj cukier, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki.
    Po chwili dodaj cukier, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki.
  3. W formie do piekarnika ułóż filety z łososia i dopraw do smaku solą. Dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Na każdym kawałku ułóż ciasto francuskie.
    W formie do piekarnika ułóż filety z łososia i  dopraw do smaku solą. Dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Na każdym kawałku ułóż ciasto francuskie.
  4. Na cieście rozsmaruj roztrzepane jajko. Następnie posyp sezamem. Piecz łososia przez 30 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).
    Na cieście rozsmaruj roztrzepane jajko. Następnie posyp sezamem. Piecz łososia przez 30 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).
  5. I to wszystko!
    I to wszystko!