Zielone naleśniki z warzywnym farszem

Tym razem Pyszności przychodzą do Was z pomysłem na naleśniki w zielonym wydaniu 🙂 Jeśli chcecie się dowiedzieć jak je przygotować, koniecznie zapoznajcie się z całą recepturą 🙂



Sposób przygotowania:
- W blenderze zmiksuj ze sobą pęczek pietruszki, oliwę i sól.
- Następnie w mikserze połącz z sobą mąkę, jajko, mleko i wodę. Po chwili dodaj pietruszkową mieszankę i wymieszaj.
- Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.
- Następnie na patelni podsmaż ze sobą cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Na każdy naleśnik nałóż farsz i zwiń w rulon. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze