Zielone naleśniki z warzywnym farszem

Tym razem Pyszności przychodzą do Was z pomysłem na naleśniki w zielonym wydaniu 🙂 Jeśli chcecie się dowiedzieć jak je przygotować, koniecznie zapoznajcie się z całą recepturą 🙂

Zielone naleśniki z warzywnym farszem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zielone naleśniki z warzywnym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiksuj ze sobą pęczek pietruszki, oliwę i sól.
    W blenderze zmiksuj ze sobą pęczek pietruszki, oliwę i sól.
  2. Następnie w mikserze połącz z sobą mąkę, jajko, mleko i wodę. Po chwili dodaj pietruszkową mieszankę i wymieszaj.
    Następnie w mikserze połącz z sobą mąkę, jajko, mleko i wodę. Po chwili dodaj pietruszkową mieszankę i wymieszaj.
  3. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.
    Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.
  4. Następnie na patelni podsmaż ze sobą cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Następnie na patelni podsmaż ze sobą cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Na każdy naleśnik nałóż farsz i zwiń w rulon. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na każdy naleśnik nałóż farsz i zwiń w rulon. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×