PrzepisPaprykarz szczeciński domowej roboty

Paprykarz szczeciński domowej roboty

Paprykarz szczeciński domowej roboty
Pyszności
09.09.2019 17:00, aktualizacja: 18.03.2024 15:25

Tym razem mamy dla Ciebie paprykarz szczeciński domowej roboty. Jeśli masz do niego ogromną słabość, ten przepis powstał z myślą właśnie o Tobie ?

Składniki:

  1. 200 g ryż parboiled
  2. 3 łyżki olej roślinny
  3. 2 łyżeczki słodka papryka
  4. 2 łyżeczki suszony majeranek
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżczki pieprz
  7. 1 szt. cebula
  8. 1 szt. marchewka
  9. 1 szt. korzeń pietruszki
  10. 1/2 szkl. bulion warzywny
  11. 250 g wędzona makrela
  12. 1 szt. papryka
  13. 50 g przecier pomidorowy
  14. 1 łyżeczka ostra papryka

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą: cebulę, marchewkę i korzeń pietruszki.

Obraz

2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij także o bulionie warzywnym.

Obraz

3. Duś pod przykryciem przez 5 minut.

Obraz

4. Przełóż mieszankę do blendera i dodaj do niej: paprykę bez skórki, makrelę wędzoną, przecier pomidorowy, paprykę ostrą i słodką oraz majeranek.

Obraz

5. Powstałą mieszankę połącz z ryżem.

Obraz

6. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także