PrzepisBananowo-ananasowy budyń z chia

Bananowo-ananasowy budyń z chia

Bananowo-ananasowy budyń z chia
Pyszności
11.01.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:27

Deserów w wersji fit nigdy za wiele. Dziś postanowiliśmy przygotować bananowo-ananasowy budyń z chia. I był to strzał w 10! Zresztą już niebawem sama się o tym przekonasz!

W przygotowaniu genialnego budyniu z chia pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Czekoladowa warstwa

  1. 1/2 szt. ananas
  2. 1/3 szkl. nasiona chia
  3. 1 szkl. mleczko kokosowe
  4. 3 łyżki miód

Pozostałe składniki

  1. świeża mięta do dekoracji
  2. daktyle do dekoracji

Biała warstwa

  1. 2 szt. banany
  2. 1/3 szkl. nasiona chia
  3. 2 łyżki ciemne kakao
  4. 2 łyżki syrop daktylowy
  5. 1 szkl. mleko migdałowe

Sposób przygotowania:

1. W blenderze kielichowym połącz: banany, nasiona chia, ciemne kakao, syropl daktylowy i mleko migdałowe.

Obraz

2. Przelej mieszankę do miski i wstaw do lodówki na 30 minut, aby nasionka chia mogły napęcznieć.

Obraz

3. Czas na drugą warstwę z ananasem w roli głównej. W tym celu połącz: ananasa, nasiona chia, mleczko kokosowe i miód.

Obraz

4. Podobnie jak w przypadku pierwszej mieszanki, przelej do miski i wstaw do lodówki na 30 minut.

Obraz

5. Przełóż obie mieszanki do pucharka, tworząc dwie warstwy.

Obraz

6. Udekoruj daktylami i świeżą miętą. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także