Chimichanga z kurczakiem

chimichanga z kurczakiem

Chimichanga z kurczakiem to nasz najnowszy hit. Kiedy przygotowujemy to oryginalne danie, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Po prostu palce lizać!

Oryginalną potrawę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Pieczony camembert w cieście francuskim

Chimichanga z kurczakiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chimichanga z kurczakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz
Pasta
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania pasty z czarnej fasoli. W tym celu zblenduj ją z cebulą i czosnkiem granulowanym, oregano, kminem rzymskim, solą i sokiem z limonki.
    Zacznij od przygotowania pasty z czarnej fasoli. W tym celu zblenduj ją z cebulą i czosnkiem granulowanym, oregano, kminem rzymskim, solą i sokiem z limonki.
  2. Czas na farsz z kurczakiem. Wymieszaj ze sobą ugotowanego i poszarpanego kurczaka, salsę pomidorową, serek śmietankowy, cheddar, słodką paprykę oraz chili.
    Czas na farsz z kurczakiem. Wymieszaj ze sobą ugotowanego i poszarpanego kurczaka, salsę pomidorową, serek śmietankowy, cheddar, słodką paprykę oraz chili.
  3. Ułóż na tortilli warstwę pasty, farsz z kurczakiem i odrobinę kolendry.
    Ułóż na tortilli warstwę pasty, farsz z kurczakiem i odrobinę kolendry.
  4. Zwiń wystające części do środka.
    Zwiń wystające części do środka.
  5. Po czym ułóż w Ovi, polej oliwą i piecz przez 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Po czym ułóż w Ovi, polej oliwą i piecz przez 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×