Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami

Nie masz pomysłu co zrobić na śniadanie, albo kolację? Już za chwilę poznasz genialny przepis, który pokocha cała Twoja rodzina.

Pyszny chlebek z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami sprawdzi się w każdym domu. Co więcej, jego przygotowanie jest bardzo proste, a wszystkie potrzebne składniki znajdziesz bez większych problemów w każdym sklepie.

Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje kawałków

Sposób przygotowania:

  1. Do zmiękczonego masła dodaj czosnek, pietruszkę, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita mieszanka.
    Do zmiękczonego masła dodaj czosnek, pietruszkę, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita mieszanka.
  2. Podziel bochenek na dwie części i nałóż na nie przygotowane wcześniej masło czosnkowe. Następnie włóż chlebek do rozgrzanego do 175 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.
    Podziel bochenek na dwie części i nałóż na nie przygotowane wcześniej masło czosnkowe. Następnie włóż chlebek do rozgrzanego do 175 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.
  3. Kiedy chlebek będzie już gotowy, nałóż na niego mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Dopraw solą i pieprzem.
    Kiedy chlebek będzie już gotowy, nałóż na niego mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Każdą z części polej delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie włóż do piekarnika na kolejne 8 minut.
    Każdą z części polej delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie włóż do piekarnika na kolejne 8 minut.
  5. Przed podaniem posyp chlebek posiekaną bazylią. I to wszystko!
    Przed podaniem posyp chlebek posiekaną bazylią. I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×