chlebek bananowy
Kategorie PrzepisyŚniadania

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy bardzo często gości w naszej kuchni. Uwielbiają go wszyscy, zarówno ci młodsi, jak i starsi. Ale to nie koniec dobrych wiadomości. Jego przygotowanie jest bajeczne proste, więc na pewno każdy poradzi sobie z tym przepisem.

W przygotowaniu idealnego chlebka bananowego pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Pierś z kurczaka pod batatowym puree

Chlebek bananowy1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chlebek bananowy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz ze sobą: mąkę pełnoziarnistą, cukier puder, sodę oczyszczoną i sól. Dokładnie wymieszaj.
    W dużej misce połącz ze sobą: mąkę pełnoziarnistą, cukier puder, sodę oczyszczoną i sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. W robocie kuchennym zmiksuj: obrane banany, jajka, ekstrakt waniliowy i roztopione masło.
    W robocie kuchennym zmiksuj: obrane banany, jajka, ekstrakt waniliowy i roztopione masło.
  3. Kiedy składniki ładnie się połączą, zmień końcówkę i zacznij dodawać stopniowo suchą mieszankę. Przełóż ciasto do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Kiedy składniki ładnie się połączą, zmień końcówkę i zacznij dodawać stopniowo suchą mieszankę. Przełóż ciasto do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. I to wszystko. Smacznego!
    I to wszystko. Smacznego!
Chlebek bananowy

W tym bananowym chlebku zakochaliśmy się od pierwszego kęsa ❤️ Z Wami będzie podobnie 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/295917

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 21 kwietnia 2020