ciasto bananowe
Kategorie PrzepisySłodkości

Ciasto bananowe bez pieczenia

Ciasto bananowe bez pieczenia to prawdziwy hit w naszych domach. Jest nie tylko genialne w smaku, ale i proste w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Zobacz także: Pyszny sernik dyniowy podany jako dip

Ciasto bananowe bez pieczenia9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto bananowe bez pieczenia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pierwsza warstwa
Druga warstwa

Sposób przygotowania:

  1. Wyłóż formę do pieczenia folią spożywczą. Następnie na dnie ułóż biszkopty, a na wierzchu ułóż obrane banany. Tak, aby zapełnić owocami całą formę.
    Wyłóż formę do pieczenia folią spożywczą. Następnie na dnie ułóż biszkopty, a na wierzchu ułóż obrane banany. Tak, aby zapełnić owocami całą formę.
  2. W dużej misce połącz ze sobą galaretki cytrynowe oraz wrzątek. Po ostudzeniu przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    W dużej misce połącz ze sobą galaretki cytrynowe oraz wrzątek. Po ostudzeniu przelej mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  3. Aby przygotować drugą warstwę, ubij śmietankę 30%. Po chwili zacznij dodawać stopniowo ser oraz sok z cytryny. Odłóż na bok mikser, bo nie będzie już potrzebny.
    Aby przygotować drugą warstwę, ubij śmietankę 30%. Po chwili zacznij dodawać stopniowo ser oraz sok z cytryny. Odłóż na bok mikser, bo nie będzie już potrzebny.
  4. Przygotuj galaretkę krystaliczną i po ostudzeniu połącz powoli z serową mieszanką. Składniki połączysz przy pomocy silikonowej łopatki.
    Przygotuj galaretkę krystaliczną i po ostudzeniu połącz powoli z serową mieszanką. Składniki połączysz przy pomocy silikonowej łopatki.
  5. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Wstaw ciasto na 3 godziny do lodówki.
    Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Wstaw ciasto na 3 godziny do lodówki.
  6. I gotowe!
    I gotowe!
Ciasto bananowe bez pieczenia

Tęsknimy za słonecznym latem, stąd też ciasto bananowe bez pieczenia, które choć na chwilę pozwoli poczuć wakacyjny klimat 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/262772

Publiée par Słodkości sur Mercredi 23 octobre 2019