Ciasto czekoladowo-orzechowe z masą kajmakową i ryżem preparowanym

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie ciasta czekoladowo-orzechowego z masą kajmakową i ryżem preparowanym.

Ciasto czekoladowo-orzechowe z masą kajmakową i ryżem preparowanym8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto czekoladowo-orzechowe z masą kajmakową i ryżem preparowanym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Roztop masło na patelni, a następnie dodaj pianki marshmallow. Kiedy pianki się roztopią, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
    Roztop masło na patelni, a następnie dodaj pianki marshmallow. Kiedy pianki się roztopią, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
  2. Zawartość patelni dodaj do ryżu preparowanego i dokładnie wszystko wymieszaj. Następnie przełóż uzyskaną masę do blaszki.
    Zawartość patelni dodaj do ryżu preparowanego i dokładnie wszystko wymieszaj. Następnie przełóż uzyskaną masę do blaszki.
  3. Dodaj orzeszki ziemne, a następnie masę kajmakową.
    Dodaj orzeszki ziemne, a następnie masę kajmakową.
  4. W rondelku roztop ze sobą śmietankę 30%, czekoladę mleczną i czekoladę gorzką, a następnie wylej polewę do blaszki. Włóż do lodówki na 6 godzin.
    W rondelku roztop ze sobą śmietankę 30%, czekoladę mleczną i czekoladę gorzką, a następnie wylej polewę do blaszki. Włóż do lodówki na 6 godzin.
  5. Po 6 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki. Smacznego!
    Po 6 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×