Ciasto Kinder Country bez pieczenia

Ciasto Kinder Country bez pieczenia to genialny przepis na udany deser ? Sprawdzi się zarówno jako niedzielne ciasto po obiedzie, jak i tort urodzinowy! Czego chcieć więcej?



Zobacz jak przygotować w domu ciasto Kinder Country bez pieczenia:
Zobacz także: Pyszne ciasto czekoladowe z truskawkami
Składniki:
PorcjeSpód
- 1 szkl. płatki Nestle Kangus
- 1 szkl. pszenica ekspandowana
- 120 g czekolada gorzka
- 60 ml śmietanka 30%
Pierwsza warstwa
- 2 szkl. płatki Nestle Kangus
- 1 szkl. pszenica ekspandowana
- 500 ml śmietanka 30%
- 300 g serek mascarpone
- 250 g serek śmietankowy
- 3/4 szkl. mleko skondensowane
- 2 szt. galaretka przezroczysta
- 200 ml wrzątek
Druga warstwa
- 1 szkl. polewa czekoladowa
- płatki Nestle Kangus do dekoracji
- pszenica ekspandowana do dekoracji
- batony Kinder Country do dekoracji


Sposób przygotowania:
- Połącz czekoladę z podgrzaną śmietanką.
- Następnie dodaj płatki Nestle Kangus oraz pszenicę ekspandowaną. Dokładnie wymieszaj i stwórz spód ciasta. Wstaw do lodówki.
- We wrzątku przygotuj przezroczyste galaretki i odstaw na bok.
- Zmiksuj ze sobą: śmietankę 30%, serek mascarpone, serek śmietankowy, mleko skondensowane i wcześniej przygotowane galaretki.
- Nie zapomnij dodać również płatków Nestle Kangus oraz pszenicy ekspandowanej. Połączone składniki przelej do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 2 godziny.
- Na wierzchu rozprowadź polewę czekoladową. Dodaj ponownie płatki Nestle Kangus i pszenicę ekspandowaną. Jako ostatni element wykorzystaj batony Kinder Country. Wstaw do lodówki na godzinę.
- Smacznego!
Komentarze