Ciasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie ciasta owocowego z masą budyniową bez pieczenia.

Ciasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą budyń, 250 ml mleka oraz cukier.
    W misce dobrze wymieszaj ze sobą budyń, 250 ml mleka oraz cukier.
  2. W rondelku podgrzej 500 ml mleka, a następnie dodaj zawartość miski. Podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zrobi się gęsta.
    W rondelku podgrzej 500 ml mleka, a następnie dodaj zawartość miski. Podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zrobi się gęsta.
  3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło, a następnie dodaj budyń i zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
    Za pomocą miksera ubij miękkie masło, a następnie dodaj budyń i zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
  4. W blaszce układaj kolejno: herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.
    W blaszce układaj kolejno: herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.
  5. Po 4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i polej je z wierzchu roztopioną białą czekoladą.
    Po 4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i polej je z wierzchu roztopioną białą czekoladą.
  6. Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Smacznego!
    Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×