Czekoladowe ciastka z miętową nutką

Pyszne ciastka czekoladowe zakolegowały się z miętą i stworzyły pyszną kombinację ?
Składniki:
Porcje- 200 g masło miękkie
- 3/4 szkl. cukier
- 1 szt. jajko
- 10 ml syrop miętowy
- 1,5 szkl. mąka
- 3/4 szkl. kakao
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- szczypta łyżeczki sól
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 2 szkl. polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą produkty sypkie: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
- W mikserze utrzyj masło. Po chwili zacznij dodawać cukier, jajko, syrop miętowy oraz ekstrakt waniliowy.
- Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanej mieszanki z kakao.
- Podziel ciasto na kilka kawałków i rozwałkuj je na cienkie plastry. Ciasto umieść między 2 kawałkami papieru do pieczenia. Wstaw do lodówki na godzinę.
- Wytnij koła z ciasta i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Ciastka zanurz w polewie czekoladowej i wstaw do lodówki na kolejną godzinę
- Smacznego!
Komentarze