Kategorie Słodkości

Czekoladowo-miętowe babeczki, dzięki którym poczujesz delikatną nutkę świeżości. Super deser!

Babeczki, czyli tak zwane muffiny cieszą się ogromną popularnością na całym świecie. Ludzie je pokochali, ponieważ łatwo się je przyrządza i spożywa. Można częstować nimi gości, a nawet zabierać je ze sobą, na przykład do pracy.

Istnieje wiele rodzajów i smaków babeczek. Dzisiaj jednak zaproponuję ci je o smaku czekoladowo-miętowym. Kiedy ich spróbujesz, poczujesz delikatną nutkę świeżości i orzeźwienie. Oprócz tego, są naprawdę smaczne. Dokładna instrukcja, jak je wykonać, znajduje się poniżej.

Czekoladowo-miętowe babeczki, dzięki którym poczujesz delikatną nutkę świeżości. Super deser!12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladowo-miętowe babeczki, dzięki którym poczujesz delikatną nutkę świeżości. Super deser!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje babeczek

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż serek śmietankowy i delikatnie ubijaj go za pomocą miksera, aż będzie gładki.
    Do miski włóż serek śmietankowy i delikatnie ubijaj go za pomocą miksera, aż będzie gładki.
  2. Do serka dodaj 60 g cukru, 1 jajko, ekstrakt z mięty i zielony barwnik spożywczy. Ubij mikserem na gładką masę.
    Do serka dodaj 60 g cukru, 1 jajko, ekstrakt z mięty i zielony barwnik spożywczy. Ubij mikserem na gładką masę.
  3. Do zielonej masy dodaj także mini chipsy czekoladowe i wymieszaj za pomocą łyżki.
    Do zielonej masy dodaj także mini chipsy czekoladowe i wymieszaj za pomocą łyżki.
  4. Do osobnej miski włóż 110 g mąki, 220 g cukru, kakao i sodę. Wymieszaj. Następnie dodaj roztopione masło i 2 jajka. Ubij mikserem na gładką masę.
    Do osobnej miski włóż 110 g mąki, 220 g cukru, kakao i sodę. Wymieszaj. Następnie dodaj roztopione masło i 2 jajka. Ubij mikserem na gładką masę.
  5. Do foremek równomiernie nałóż masę czekoladową, a na masę czekoladową nałóż masę miętową.
    Do foremek równomiernie nałóż masę czekoladową, a na masę czekoladową nałóż masę miętową.
  6. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut. Po 30 minutach wyjmij babeczki. Możesz udekorować je bitą śmietaną i świeżymi liśćmi mięty.
    Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut. Po 30 minutach wyjmij babeczki. Możesz udekorować je bitą śmietaną i świeżymi liśćmi mięty.
  7. Smacznego!
Czekoladowo-miętowe babeczki, dzięki którym poczujesz delikatną nutkę świeżości. Super deser!
98223