in ,

Dania z ciasta francuskiego na 4 sposoby

Tym razem przygotowaliśmy dla maluchów dania z ciasta francuskiego na 4 sposoby. Będą to fantastyczne kieszonki z piekarnika, które przekonają do siebie nawet największego niejadka.

Zobacz także: Cynamonowe rurki z serkiem – pomysł na tosty

Dania z ciasta francuskiego na 4 sposoby
Dania z ciasta francuskiego na 4 sposoby
8-10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ciasto francuskie na równej wielkości prostokąty.
    Podziel ciasto francuskie na równej wielkości prostokąty.
  2. Pierwsza opcja składa się z sosu pomidorowego, salami i żółtego sera. Ułóż ją na pierwszym kawałku ciasta francuskiego. Następnie na górze umieść drugą część. Przy pomocy widelca zrób falbankę.
    Pierwsza opcja składa się z sosu pomidorowego, salami i żółtego sera. Ułóż ją na pierwszym kawałku ciasta francuskiego. Następnie na górze umieść drugą część. Przy pomocy widelca zrób falbankę.
  3. Drugi wariant to zielone pesto, podsmażony na maśle świeży szpinak oraz plastry pomidora.
    Drugi wariant to zielone pesto, podsmażony na maśle świeży szpinak oraz plastry pomidora.
  4. Trzecie rozwiązanie zakłada cheddar, jajecznicę i szynkę.
    Trzecie rozwiązanie zakłada cheddar, jajecznicę i szynkę.
  5. Zaś ostatni wariant to śmietana 18%, podgotowany brokuł oraz ugotowany i poszarpany filet z kurczaka.
    Zaś ostatni wariant to śmietana 18%, podgotowany brokuł oraz ugotowany i poszarpany filet z kurczaka.
  6. Każdą kieszonkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Po czym piecz przez 15 minut, (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Każdą kieszonkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Po czym piecz przez 15 minut, (temp. 200 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!