Kategorie Słodkości

Domowa mrożona czekolada, która wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Pycha!

Czekolada jest wspaniała pod każdą postacią. Ponadto jest idealna na każdy dzień – zły czy też dobry. Chyba nie wyobrażam sobie bez niej życia…

Wspaniałą i uwielbianą przez większość ludzi czekoladę można także pić. Zimą wybieramy opcję gorącej czekolady, która bardzo rozgrzewa. Latem natomiast czas na mrożoną czekoladę! Już za chwilę zobaczysz, jak wykonać ten pyszny i chłodny napój samodzielnie, w domu.

To bardzo proste, a efekt wręcz powala na kolana!

Przepis znajdziesz poniżej.

Domowa mrożona czekolada, która wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Pycha!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowa mrożona czekolada, która wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Pycha!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W kąpieli wodnej roztop kostki czekolady. Następnie dodaj do niej miks do gorącej czekolady i cukier. Wymieszaj, a następnie dodaj 115 ml mleka.
    W kąpieli wodnej roztop kostki czekolady. Następnie dodaj do niej miks do gorącej czekolady i cukier. Wymieszaj, a następnie dodaj 115 ml mleka.
  2. Mieszaj wszystko tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Zdejmij z ognia i poczekaj, aż mieszanka się ochłodzi.
    Mieszaj wszystko tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Zdejmij z ognia i poczekaj, aż mieszanka się ochłodzi.
  3. Do miski włóż śmietanę kremówkę i olejek waniliowy. Za pomocą miksera ubij na miękką masę. Następnie do mieszanki dodaj krem waniliowy i dokładnie wszystko wymieszaj.
    Do miski włóż śmietanę kremówkę i olejek waniliowy. Za pomocą miksera ubij na miękką masę. Następnie do mieszanki dodaj krem waniliowy i dokładnie wszystko wymieszaj.
  4. Do blendera włóż masę czekoladową, masę śmietanową i kostki lodu. Zmiksuj na gładką i jednolitą masę.
    Do blendera włóż masę czekoladową, masę śmietanową i kostki lodu. Zmiksuj na gładką i jednolitą masę.
  5. Przelej mrożoną czekoladę do szklanek. Jeżeli masz ochotę, wierzch każdej szklanki możesz polać bitą śmietaną i polewą czekoladową. Smacznego!
    Przelej mrożoną czekoladę do szklanek. Jeżeli masz ochotę, wierzch każdej szklanki możesz polać bitą śmietaną i polewą czekoladową. Smacznego!
Domowa mrożona czekolada, która wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Pycha!
Źródło: delish.com | Fotografie: youtube.com