Faszerowane grzyby na bogato

Uwielbiamy grzyby, dlatego często goszczą w naszej kuchni. Dziś postanowiliśmy podać je na bogato z pysznym farszem. Po prostu palce lizać!



Zobacz także: Zapiekanka z tostów francuskich na słono
Składniki:
Porcje- 7 szt. pieczarki portobello
- 400 g mielone wołowe
- 1/4 szkl. pietruszka posiekana
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1 szt. jajko
- 220 g ricotta
- 1/3 szkl. sos pomidorowy
- 1/2 szkl. mozzarella
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnego farszu. W tym celu połącz: mięso mielone, bułkę tartą, jajko, sól, pieprz i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
- Oczyść grzyby.
- W każdym kapeluszu umieść mięsny farsz, ricottę, sos pomidorowy i mozzarellę.
- Gotowe grzyby umieść w formie do pieczenia. Następnie piecz je w piekarniku przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze