Gofry w tęczowym wydaniu

Gofry to kultowy już przepis, który można podać swoim bliskim zarówno w słodkiej, jak i słonej formie. My tym razem postanowiliśmy pójść krok dalej, tworząc mega kolorową mieszankę. Będzie się działo ?
Zobacz także: Makaron z łososiem i zielonym groszkiem
Składniki:
Porcje- 330 g mąka
- 3 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
- 450 ml mleko
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
- 3 łyżki cukier
- 80 ml olej
- barwniki spożywcze do zabarwienia
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia mokrych składników: żółtek, mleka i oleju.
- Następnie dodaj suche składniki: cukier, sól, proszek do pieczenia oraz mąkę. Odstaw mieszankę na bok.
- Ubij osobno białka i połącz delikatnie z wcześniej przygotowaną mieszanką.
- Podziel ją na 4 miski. Do każdej dodaj inny kolor barwnika spożywczego.
- Przełóż mieszankę do 4 rękawów cukierniczych. I stwórz okręgi, zaczynając od środka gofrownicy. Zamknij urządzenie i piecz kilka minut.
- I gotowe!
Komentarze