Wirtualna Polska

Herbatki dla Babci i Dziadka

Herbatki dla Babci i Dziadka

Dziś przychodzimy z pomysłami na 4 herbatki dla Babci i Dziadka, które możesz przygotować w dniu ich święta. Z pewnością będą zachwyceni.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze herbaty przygotowaliśmy przy pomocy czajnika marki Philips oraz wyciskarki wolnoobrotowej marki Philips.

Zobacz także: 3 wzmacniacze odporności

 

Herbatki dla dziadka i babki1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Herbatki dla dziadka i babki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Syrop z granata
Syrop cytrynowy
Syrop pomarańczowy
Herbata 200 ml
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania domowych syropów. W tym celu wyciśnij w wyciskarce wolnoobrotowej marki Philips sok z granatów, cytryn i pomarańcz.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania domowych syropów. W tym celu wyciśnij w wyciskarce wolnoobrotowej marki Philips sok z granatów, cytryn i pomarańcz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie zagotuj każdy sok z cukrem i przelej do butelki.
    Następnie zagotuj każdy sok z cukrem i przelej do butelki.
  3. Teraz zagotuj wodę w czajniku.
    Teraz zagotuj wodę w czajniku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Po czym zaparz czarną herbatę. Pamiętaj, że woda w tym przypadku powinna mieć 100 stopni Celsjusza.
    Po czym zaparz czarną herbatę. Pamiętaj, że woda w tym przypadku powinna mieć 100 stopni Celsjusza.
  5. Umieść w szklance plastry cytryny, laski cynamonu, pestki granatu, imbir oraz wcześniej przygotowany syrop. Na koniec zalej czarną herbatą.
    Umieść w szklance plastry cytryny, laski cynamonu, pestki granatu, imbir oraz wcześniej przygotowany syrop. Na koniec zalej czarną herbatą.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Do drugiej szklanki wrzuć plastry cytryny, laski cynamonu, goździki, syrop cytrynowy i wcześniej przygotowaną herbatę.
    Do drugiej szklanki wrzuć plastry cytryny, laski cynamonu, goździki, syrop cytrynowy i wcześniej przygotowaną herbatę.
  7. Aby przygotować kolejną herbatę, umieść w szklance plastry pomarańczy z goździkami. Następnie dodaj do nich plastry imbiru, laski cynamonu, syrop z pomarańczy oraz czarną herbatę.
    Aby przygotować kolejną herbatę, umieść w szklance plastry pomarańczy z goździkami. Następnie dodaj do nich plastry imbiru, laski cynamonu, syrop z pomarańczy oraz czarną herbatę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. I na koniec zielona herbata, którą powinno parzyć się w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Jej smak wzbogać przy pomocy syropu kokosowego, imbiru i ananasa.
    I na koniec zielona herbata, którą powinno parzyć się w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Jej smak wzbogać przy pomocy syropu kokosowego, imbiru i ananasa.
  9. I pyszne herbaty są gotowe!
    I pyszne herbaty są gotowe!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×