Nietypowe hot-dogi w cieście z serem cheddar. Wyglądają świetnie, a smakują jeszcze lepiej!

Hot-dog to popularne danie kuchni amerykańskiej, które zyskało ogromną sławę na całym świecie. Tradycyjny hot-dog to kanapka z gorącą parówką oraz sosem. Można dodawać także do niego różne dodatki takie jak surówka.

W tym artykule pokażę ci jak wykonać hot-doga w nieco innej, ale równie ciekawej formie. Będzie to hot-dog w cieście, podawany z serem cheddar. Wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej!

Przepis znajdziesz poniżej.

Nietypowe hot-dogi w cieście z serem cheddar. Wyglądają świetnie, a smakują jeszcze lepiej!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Nietypowe hot-dogi w cieście z serem cheddar. Wyglądają świetnie, a smakują jeszcze lepiej!
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą ostrego noża przetnij spód do pizzy na 8 pasków.
    Za pomocą ostrego noża przetnij spód do pizzy na 8 pasków.
  2. Każdą parówkę nabij na patyczek do szaszłyka. Z każdej strony zostaw po ok. 1 cm patyczka. Jedna końcówka będzie służyła jako uchwyt, a na drugiej końcówce będziemy nabijać ser cheddar.
    Każdą parówkę nabij na patyczek do szaszłyka. Z każdej strony zostaw po ok. 1 cm patyczka. Jedna końcówka będzie służyła jako uchwyt, a na drugiej końcówce będziemy nabijać ser cheddar.
  3. Każdą parówkę zawiń spiralnie w paseczki ciasta do pizzy. W tym celu podczas zawijania, okręcaj parówką. Zawinięte parówki ułóż na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 20 minut.
    Każdą parówkę zawiń spiralnie w paseczki ciasta do pizzy. W tym celu podczas zawijania, okręcaj parówką. Zawinięte parówki ułóż na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 20 minut.
  4. Za pomocą różnych foremek, powyciskaj z sera cheddar 8 kształtów.
    Za pomocą różnych foremek, powyciskaj z sera cheddar 8 kształtów.
  5. Kiedy hot-dogi się upieką, wyjmij je z piekarnika, a następnie nabij ser cheddar na jedną z końcówek każdego patyczka.
    Kiedy hot-dogi się upieką, wyjmij je z piekarnika, a następnie nabij ser cheddar na jedną z końcówek każdego patyczka.
  6. I gotowe. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×