Kategorie Dla dzieciPrzepisyŚniadania

Jajeczne babeczki z bekonem

Jajeczne babeczki to gotowy pomysł na świetne śniadanie dla malucha. Takiej uczcie na pewno nie będzie potrafił odmówić!

Zobacz także: Przepis na pyszne amoniaczki

Jajeczne babeczki z bekonem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajeczne babeczki z bekonem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
    W misce połącz: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
  2. W drugiej misce zmiksuj ze sobą: maślankę, śmietankę 18%, jajko, olej i sól.
    W drugiej misce zmiksuj ze sobą: maślankę, śmietankę 18%, jajko, olej i sól.
  3. Połącz mokre i suche mieszanki. Po czym dodaj żółty ser, szczypiorek i podsmażony boczek.
    Połącz mokre i suche mieszanki. Po czym dodaj żółty ser, szczypiorek i podsmażony boczek.
  4. Umieść część mieszanki w każdej przegródce formy na muffinki. Następnie dodaj po jajku i przykryj resztą mieszanki. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Umieść część mieszanki w każdej przegródce formy na muffinki. Następnie dodaj po jajku i przykryj resztą mieszanki. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Jajeczne babeczki z bekonem

Pomysów na śniadanie nigdy za wiele 😉 Tym bardziej jeśli możesz podać je w formie babeczek 😍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/247065

Publiée par Pyszności Junior sur Jeudi 7 novembre 2019