Jednogarnkowe spaghetti z sosem pomidorowym

jednogarnkowe spaghetti z sosem pomidorowym

Tym razem mamy dla Ciebie spaghetti z jednego garnka z domowej roboty sosem pomidorowym. I pomysł na obiad dla całej rodziny już jest. Po prostu palce lizać!

W przygotowaniu sosu pomidorowego pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz także: 3-kolorowa rolada

Jednogarnkowe spaghetti z sosem pomidorowym.4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jednogarnkowe spaghetti z sosem pomidorowym.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos pomidorowy
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze próżniowym przygotuj sos. W tym celu zmiksuj: pomidory pelati, marchewki, seler naciowy, liście bazylii, czosnek, sól i pieprz.
    W blenderze próżniowym przygotuj sos. W tym celu zmiksuj: pomidory pelati, marchewki, seler naciowy, liście bazylii, czosnek, sól i pieprz.
  2. W dużym garnku podsmaż kiełbasę razem z cebulą. Po chwili dodaj makaron...
    W dużym garnku podsmaż kiełbasę razem z cebulą. Po chwili dodaj makaron...
  3. ...i wcześniej przygotowany sos. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dodaj szklankę wody.
    ...i wcześniej przygotowany sos. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dodaj szklankę wody.
  4. Zdejmij pokrywkę, dodaj ser i wstaw do piekarnika na 5-10 minut (najlepiej skorzystaj z opcji grilla).
    Zdejmij pokrywkę, dodaj ser i wstaw do piekarnika na 5-10 minut (najlepiej skorzystaj z opcji grilla).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×