Jednogarnkowe spaghetti z sosem pomidorowym

Tym razem mamy dla Ciebie spaghetti z jednego garnka z domowej roboty sosem pomidorowym. I pomysł na obiad dla całej rodziny już jest. Po prostu palce lizać!
W przygotowaniu sosu pomidorowego pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Zobacz także: 3-kolorowa rolada
Składniki:
PorcjeSos pomidorowy
- 800 g pomidory pelati
- 2 szt. marchewki
- 3 łodygi seler naciowy
- 2-3 ząbki czosnek
- 1/2 szkl. liście bazylii
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Pozostałe składniki
- 4 szt. biała kiełbasa
- 1 szt. cebula
- 400 g makaron spaghetti
- 200 g ser mozzarella starty
Sposób przygotowania:
- W blenderze próżniowym przygotuj sos. W tym celu zmiksuj: pomidory pelati, marchewki, seler naciowy, liście bazylii, czosnek, sól i pieprz.
- W dużym garnku podsmaż kiełbasę razem z cebulą. Po chwili dodaj makaron...
- ...i wcześniej przygotowany sos. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dodaj szklankę wody.
- Zdejmij pokrywkę, dodaj ser i wstaw do piekarnika na 5-10 minut (najlepiej skorzystaj z opcji grilla).
- Smacznego!
Komentarze