Kotleciki z tuńczyka

Kotleciki w zupełnie innym wydaniu? Dlaczego nie! My jak najbardziej jesteśmy na tak ❤️
Składniki:
Porcje- 360 g tuńczyk w sosie własnym
- 1 szt. jajko
- 3/4 szkl. mąka migdałowa
- 2 łyżeczki musztarda dijon
- 1 łyżeczka sos chili
- 1/2 szt. cytryna sok
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: tuńczyka, mąkę migdałową, musztardę dijon oraz sos chili.
- Jako kolejne składniki dodaj: szczypiorek, sok z cytryny i jajko. Dokładnie wymieszaj.
- Uformuj małe kotleciki i smaż na patelni przez kilka minut.
- Przed podaniem możesz udekorować je przy pomocy musztardy i szczypiorku. Smacznego!
Komentarze