Grillowana kukurydza w bekonie z odrobiną sosu czosnkowego. Pychotka!

Lato to czas grillowania. Przyznam, że bardzo lubię ten czas, ponieważ można wykazać się tu ogromną weną twórczą. Można podawać grillowane mięsa, ryby, warzywa.

Ostatnio miałam okazję spróbować dania, które bardzo przypadło mi do gustu. Była to grillowana kukurydza w bekonie z odrobiną sosu czosnkowego. Kukurydza ma wiele zdrowotnych właściwości dla naszego organizmu, a do tego jest bardzo smaczna. Koniecznie wypróbuj tego dania!

Przepis poniżej.

Grillowana kukurydza w bekonie z odrobiną sosu czosnkowego. Pychotka!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Grillowana kukurydza w bekonie z odrobiną sosu czosnkowego. Pychotka!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą pędzelka, każdą kukurydzę nasmaruj sosem czosnkowym.
    Za pomocą pędzelka, każdą kukurydzę nasmaruj sosem czosnkowym.
  2. Na blaszce lub stole rozłóż 4 plastry bekonu. Na szczycie plastrów umieść kolbę kukurydzy, po czym zawiń ją w plastry. Powtórz tą samą czynność z pozostałymi kolbami i pozostałym bekonem. (1 kukurydzę zawijaj w 4 plastry bekonu)
    Na blaszce lub stole rozłóż 4 plastry bekonu. Na szczycie plastrów umieść kolbę kukurydzy, po czym zawiń ją w plastry. Powtórz tą samą czynność z pozostałymi kolbami i pozostałym bekonem. (1 kukurydzę zawijaj w 4 plastry bekonu)
  3. Umieść kukurydze na grillu.
    Umieść kukurydze na grillu.
  4. Każdą kukurydzę grilluj przez 8 minut na każdej stronie.
    Każdą kukurydzę  grilluj przez 8 minut na każdej stronie.
  5. Po 16 minutach przełóż gotowe danie z grilla na talerz. Smacznego!
    Po 16 minutach przełóż gotowe danie z grilla na talerz. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×