Kategorie DaniaKurczak

Kurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym

Tym razem przygotowaliśmy dla Was pomysł na pyszny i ciekawy obiadek z dodatkiem wina ? Idealny przepis na romantyczną kolację ❤️

Kurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W każdej piersi z kurczaka zrób kieszonkę. Następnie nafaszeruj je mozzarellą, suszonymi pomidorami oraz parmezanem.
    W każdej piersi z kurczaka zrób kieszonkę. Następnie nafaszeruj je mozzarellą, suszonymi pomidorami oraz parmezanem.
  2. Każdy kawałek kurczaka skropl oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie podsmaż na patelni i odłóż na bok.
    Każdy kawałek kurczaka skropl oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie podsmaż na patelni i odłóż na bok.
  3. Na tej samej patelni połącz ze sobą białe wino i bulion rosołowy.
    Na tej samej patelni połącz ze sobą białe wino i bulion rosołowy.
  4. Po chwili dodaj czosnek, pieczarki i śmietankę.
    Po chwili dodaj czosnek, pieczarki i śmietankę.
  5. Ponownie umieść na patelni kurczaka i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Ponownie umieść na patelni kurczaka i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Kurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym

Uwielbiamy przepisy z kurczakiem, dlatego dziś przychodzimy z kolejną genialną recepturą, dzięki której przygotujecie przepyszną ucztę 👍 Ślinka cieknie od samego patrzenia! 😋

Posted by Pyszności on Thursday, June 7, 2018
222053