Lasagne na biało

Oto kolejna pyszna lasagne, którą koniecznie musisz spróbować. Tym razem postawiliśmy na białą kolorystykę ?

Lasagne na biało9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lasagne na biało
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą zmielone piersi z kurczaka, sól oraz pieprz. Następnie odstaw na bok.
    Na patelni połącz ze sobą zmielone piersi z kurczaka, sól oraz pieprz. Następnie odstaw na bok.
  2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i pieczarki. Dopraw solą oraz pieprzem, po czym dodaj przygotowanego wcześniej kurczaka.
    Na tej samej patelni podsmaż cebulę i pieczarki. Dopraw solą oraz pieprzem, po czym dodaj przygotowanego wcześniej kurczaka.
  3. Jako ostatnie elementy dodaj śmietankę i posiekaną pietruszkę.
    Jako ostatnie elementy dodaj śmietankę i posiekaną pietruszkę.
  4. Na dnie formy do pieczenia ułóż surowy makaron. Następnie stwórz warstwę z przygotowanej mieszanki. Posyp parmezanem.
    Na dnie formy do pieczenia ułóż surowy makaron. Następnie stwórz warstwę z przygotowanej mieszanki. Posyp parmezanem.
  5. Powtórz cały proces kilka razy. Na wierzchu rozprowadź mozzarellę. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 20 minut pod przykryciem (temp. 200 stopni Celsjusza). Następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.
    Powtórz cały proces kilka razy. Na wierzchu rozprowadź mozzarellę. Przykryj folią  aluminiową i piecz przez 20 minut pod przykryciem (temp. 200 stopni Celsjusza). Następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×