Pyszności
24.10.2018 17:00, aktualizacja: 25.10.2018 14:55Przed zimą gromadzimy kolory dookoła siebie. I tak właśnie powstały marynowane pyszności w barwnej kolorystyce. Oj będzie się działo!
Składniki:
Marynowane pomidorki
- 700 g pomidorki koktajlowe
- 2-3 szt. ząbki czosnku
- 3-4 szt. papryczki piri piri
- 5-6 szt. liście laurowe
- 3-4 szt. gałązki tymianku
- 1 szkl. ocet winny
- 2 szkl. woda
- 1 łyżka ziarna gorczycy
- 3 łyżki cukier biały
- 1 łyżeczka sól
Marynowane czerwone buraki
- 5-6 szt. buraki czerwone
- 1/2 szkl. ocet spirytusowy
- 1/2 szkl. ocet jabłkowy
- 2 szkl. woda
- 1/4 szkl. cukier
- 5-6 szt. ziarna pieprzu
- 2-3 szt. liście laurowe
- 1/2 łyżeczka sól
Marynowana dynia
- 1 szt. dynia piżmowa
- 1/2 szkl. ocet spirytusowy
- 1/2 szkl. ocet jabłkowy
- 2 szkl. woda
- 1/4 łyżeczki cukier
- 1/2 łyżeczki sól
- 3 szt. cynamon w laskach
- 5-6 szt. goździki
- 5-6 szt. papryczki piri piri
- 4 cm imbir świeży
Sposób przygotowania: