Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego

Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego z dodatkiem cheddara. I nie trzeba nic więcej, aby przygotować idealną przekąskę na każdą okazję.
Mini sakiewki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Żeberka pod pomidorami
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 500 g mielone mięso wołowe
- 1/2 szt. natka pietruszki posiekana
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka cebula granulowana
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka majeranek
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 szt. jajko
- 8 szt. cheddar małe kwadraciki
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, posiekaną pietruszkę, suszony czosnek i cebulę, sól, pieprz, majeranek oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.
- Podziel ciasto francuskie na 8 kwadratów
- Umieść pulpet na środku ciasta francuskiego i zwiń wystające boki do środka.
- Na każdym elemencie rozprowadź roztrzepane jajko, po czym zrób dwa nacięcia i wywiń na wierzch 4 rogi (jak na zdjęciu poniżej).
- W każdej sakiewce umieść kawałek cheddara, po czym wstaw do Ovi na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze