Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego

mięsne sakiewki z ciasta francuskiego

Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego z dodatkiem cheddara. I nie trzeba nic więcej, aby przygotować idealną przekąskę na każdą okazję.

Mini sakiewki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Żeberka pod pomidorami

Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mięsne sakiewki z ciasta francuskiego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, posiekaną pietruszkę, suszony czosnek i cebulę, sól, pieprz, majeranek oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, posiekaną pietruszkę, suszony czosnek i cebulę, sól, pieprz, majeranek oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i uformuj pulpety.
  2. Podziel ciasto francuskie na 8 kwadratów
    Podziel ciasto francuskie na 8 kwadratów
  3. Umieść pulpet na środku ciasta francuskiego i zwiń wystające boki do środka.
    Umieść pulpet na środku ciasta francuskiego i zwiń wystające boki do środka.
  4. Na każdym elemencie rozprowadź roztrzepane jajko, po czym zrób dwa nacięcia i wywiń na wierzch 4 rogi (jak na zdjęciu poniżej).
    Na każdym elemencie rozprowadź roztrzepane jajko, po czym zrób dwa nacięcia i wywiń na wierzch 4 rogi (jak na zdjęciu poniżej).
  5. W każdej sakiewce umieść kawałek cheddara, po czym wstaw do Ovi na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    W każdej sakiewce umieść kawałek cheddara, po czym wstaw do Ovi na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×