Muffinkowe hot-dogi z kukurydzą i kiełbaską. Kiedy ich spróbujesz, na pewno skradną twoje serce!

Muffiny to ciasto w kształcie babeczki. W ostatnim czasie zyskały sporą popularność w naszym kraju. Zazwyczaj podaje się je na słodko.
Ostatnio jednak miałam okazję spróbować babeczek w nieco innej odsłonie: z serem żółtym, kukurydzą, majonezem, kiełbaską i ketchupem.
Przyznaję, że ich smak był po prostu wspaniały. Kiedy ich spróbujesz, na pewno skradną twoje serce!
Dokładny przepis znajduje się poniżej.
Sposób przygotowania:
- Do miseczki włóż kukurydzę i majonez. Dokładnie wymieszaj.
- Do osobnej miski włóż mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, starty ser żółty ser oraz wbij jajko. Wszystkie składniki mieszaj tak długo, aż otrzymasz gładką i jednolitą masę.
- Otrzymaną masę równomiernie ponakładaj do foremek.
- Następnie za pomocą łyżki, nałóż kukurydzę pomieszaną wcześniej z majonezem.
- Na każdą babeczkę nałóż jedną kiełbaskę, a następnie polej ją ketchupem.
- Włóż muffiny do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
- Po 20 minutach wyjmij gotowe babeczki. Smacznego!
Komentarze