Oponki z kurczaka

oponki z kurczaka

Oponki kojarzą się nam ze słodkimi wypiekami. Dziś pokażemy Ci, że możesz przygotować je również w wersji słonej – z kurczaka i ziemniaków.

Mieszankę do naszych oponek przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Kurczak zapiekany z ziemniakami pod pierzynką

Oponki z kurczaka24
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Oponki z kurczaka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Składniki na oponki
Panierka

Sposób przygotowania:

  1. Podziel filet na mniejsze części i ugotuj ziemniaki. Następnie umieść składniki w robocie kuchennym. Dodaj do nich również: bułkę tartą, cebulę, sól, pieprz oraz czosnek.
    Podziel filet na mniejsze części i ugotuj ziemniaki. Następnie umieść składniki w robocie kuchennym. Dodaj do nich również: bułkę tartą, cebulę, sól, pieprz oraz czosnek.
  2. Powstałą mieszankę przenieś do rękawa, po czym stwórz mini oponki. Tak przygotowane przekąski wstaw do lodówki na 3 godziny lub do zamrażarki na godzinę.
    Powstałą mieszankę przenieś do rękawa, po czym stwórz mini oponki. Tak przygotowane przekąski wstaw do lodówki na 3 godziny lub do zamrażarki na godzinę.
  3. Po tym czasie obtocz każdą oponkę w mące, jajkach i bułce tartej.
    Po tym czasie obtocz każdą oponkę w mące, jajkach i bułce tartej.
  4. Następnie smaż w rozgrzanym oleju, aż oponki nabiorą pięknego, złocistego koloru.
    Następnie smaż w rozgrzanym oleju, aż oponki nabiorą pięknego, złocistego koloru.
  5. Gotowe oponki podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!
    Gotowe oponki podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×