in ,

Paprykarz szczeciński domowej roboty

Tym razem mamy dla Ciebie paprykarz szczeciński domowej roboty. Jeśli masz do niego ogromną słabość, ten przepis powstał z myślą właśnie o Tobie 👍

Zobacz także: Pierogi ruskie domowej roboty

Paprykarz szczeciński domowej roboty
Paprykarz szczeciński domowej roboty
600
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: g
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą: cebulę, marchewkę i korzeń pietruszki.
    Na patelni połącz ze sobą: cebulę, marchewkę i korzeń pietruszki.
  2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij także o bulionie warzywnym.
    Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij także o bulionie warzywnym.
  3. Duś pod przykryciem przez 5 minut.
    Duś pod przykryciem przez 5 minut.
  4. Przełóż mieszankę do blendera i dodaj do niej: paprykę bez skórki, makrelę wędzoną, przecier pomidorowy, paprykę ostrą i słodką oraz majeranek.
    Przełóż mieszankę do blendera i dodaj do niej: paprykę bez skórki, makrelę wędzoną, przecier pomidorowy, paprykę ostrą i słodką oraz majeranek.
  5. Powstałą mieszankę połącz z ryżem.
    Powstałą mieszankę połącz z ryżem.
  6. I gotowe!
    I gotowe!