PrzepisDania głównePieczona rolada z boczku

Pieczona rolada z boczku

Pieczona rolada z boczku
Pyszności
01.03.2021 18:00, aktualizacja: 11.03.2021 11:11

Pieczona rolada z boczku to nasz tajny przepis na udany obiad dla całej rodziny. Idealnie sprawdzi się jako świąteczna uczta dla Twoich bliskich ❤️

Ten przepis przygotowaliśmy przy pomocy Ovi Smart i Zoodlera marki Philips.

Składniki:

Marynata

  1. 1/3 szkl. olej roślinny
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 2 łyżki suszony majeranek
  4. 1 łyżka suszony czosnek
  5. 1 łyżeczka kmin mielony
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz

Pozostałe składniki

  1. 1 łyżka rozmaryn suszony
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1200 g boczek surowy
  4. 4 szt. ziemniaki
  5. 1/4 szkl. olej roślinny

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: olej roślinny, słodką paprykę, suszony czosnek, suszony majeranek, kmin mielony, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Rozprowadź przygotowaną marynatę na surowym boczku, po czym zwiń w roladę.

Obraz

3. Umieść roladę w papierze do pieczenia i owiń dodatkowo w folię aluminiową. Następnie wstaw do Ovi i piecz przez 3 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj ziemniaki. Najpierw je zoodluj, a następnie wymieszaj z olejem roślinnym, rozmarynem i solą. Po 3 godzinach pieczenia, ułóż przygotowane ziemniaki w Ovi, na wierzchu połóż roladę i zapiekaj całość jeszcze 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także