Mini przekąski z ciasta o różnych smakach

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie mini przekąsek z ciasta o różnych smakach. Każdy znajdzie coś dla siebie!

Mini przekąski z ciasta o różnych smakach
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini przekąski z ciasta o różnych smakach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń spód do pizzy i podziel go na 12 kółek. Na 4 z nich nałóż ser feta i pomidorki koktajlowe, na 4 mozzarellę i liście bazylii, na kolejnych 4 szynkę szwarcwaldzką i starty ser żółty i na ostatnich 4 serek śmietankowy, łososia i koperek.
    Rozwiń spód do pizzy i podziel go na 12 kółek. Na 4 z nich nałóż ser feta i pomidorki koktajlowe, na 4 mozzarellę i liście bazylii, na kolejnych 4 szynkę szwarcwaldzką i starty ser żółty i na ostatnich 4 serek śmietankowy, łososia i koperek.
  2. Przykryj ciasto drugim opakowaniem spodu do pizzy i powyciskaj kółka tak, aby w każdym znajdowało się nadzienie.
    Przykryj ciasto drugim opakowaniem spodu do pizzy i powyciskaj kółka tak, aby w każdym znajdowało się nadzienie.
  3. Podociskaj krawędzie przekąsek tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Podociskaj krawędzie przekąsek tak, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
    Wierzch ciasta nasmaruj jajkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
  5. Po 30 minutach wyjmij gotowe przekąski z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub ze swoim ulubionym dipem.
    Po 30 minutach wyjmij gotowe przekąski z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub ze swoim ulubionym dipem.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×