przekąski z ciasta francuskiego
Kategorie Dla dzieciPrzekąskiPrzepisy

Przekąski z ciasta francuskiego

Przekąski z ciasta francuskiego to idealna kombinacja smakowa, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Zobacz także: Szpinakowe słoneczko – pizza dla malucha

Przekąski z ciasta francuskiego12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Przekąski z ciasta francuskiego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Na arkuszu ciasta francuskiego rozsmaruj pastę z suszonych pomidorów (tak jak na zdjęciu poniżej, tworząc 4 pionowe rzędy).
    Na arkuszu ciasta francuskiego rozsmaruj pastę z suszonych pomidorów (tak jak na zdjęciu poniżej, tworząc 4 pionowe rzędy).
  2. W pierwszym rzędzie dodaj szynkę parmeńską i czarne oliwki.
    W pierwszym rzędzie dodaj szynkę parmeńską i czarne oliwki.
  3. W drugim rzędzie ułóż plastry pleśniowego sera i orzechy.
    W drugim rzędzie ułóż plastry pleśniowego sera i orzechy.
  4. W kolejnym rzędzie postaw na włoską szynkę i zielone oliwki.
    W kolejnym rzędzie postaw na włoską szynkę i zielone oliwki.
  5. I na koniec ułóż wędzonego łososia i krojone migdały.
    I na koniec ułóż wędzonego łososia i krojone migdały.
  6. Rozsmaruj roztrzepane jajko pomiędzy nałożonymi przekąskami. Na wierzchu ułóż drugie ciasto. Posmaruj ponownie roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Podziel całość na 12 części, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Rozsmaruj roztrzepane jajko pomiędzy nałożonymi przekąskami. Na wierzchu ułóż drugie ciasto. Posmaruj ponownie roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Podziel całość na 12 części, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Przekąski z ciasta francuskiego

Szukasz pomysłu na niebanalne przekąski na ciepło? Nasze kieszonki z niespodzianką to jest to! ❤️👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/264585

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 3 marca 2020