Róża z jabłek na cieście francuskim

róża z jabłek na cieście francuskim

Róża z jabłek na cieście francuskim z karmelową niespodzianką to gotowy przepis na idealny deser na każdą okazję. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste!

Nasze desery przygotowaliśmy przy pomocy Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Mięsna zapiekanka z kwiatkiem z ziemniaka

Róża z jabłek2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Róża z jabłek
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Podziel jabłka na cienkie talarki.
    Podziel jabłka na cienkie talarki.
  2. Następnie rozprowadź na cieście francuskim rozpuszczone masło. W misce połącz brązowy cukier oraz cynamon.
    Następnie rozprowadź na cieście francuskim rozpuszczone masło. W misce połącz brązowy cukier oraz cynamon.
  3. Rozsyp mieszankę na cieście francuskim, po czym podziel je na pionowe paski.
    Rozsyp mieszankę na cieście francuskim, po czym podziel je na pionowe paski.
  4. Na paskach z ciasta francuskiego ułóż plastry jabłek. Na wierzchu ułóż wydrążone jabłko w całości, a następnie zwiń w rulon.
    Na paskach z ciasta francuskiego ułóż plastry jabłek. Na wierzchu ułóż wydrążone jabłko w całości, a następnie zwiń w rulon.
  5. Tak przygotowaną różę z jabłkami przenieść do Ovi. W wydrążonym jabłku umieść cukierki karmelowe. Następnie piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowaną różę z jabłkami przenieść do Ovi. W wydrążonym jabłku umieść cukierki karmelowe. Następnie piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Gotowy deser udekoruj cukrem pudrem i sosem karmelowym. Smacznego!
    Gotowy deser udekoruj cukrem pudrem i sosem karmelowym. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×