Róża z jabłek na cieście francuskim

Róża z jabłek na cieście francuskim z karmelową niespodzianką to gotowy przepis na idealny deser na każdą okazję. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste!



Nasze desery przygotowaliśmy przy pomocy Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Mięsna zapiekanka z kwiatkiem z ziemniaka
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 1 arkusz ciasto francuskie
- 2 szt. jabłka
- 4 szt. cukierki karmelowe
- 1/4 szkl. cukier brązowy
- 3 łyżki cynamon
- 3 łyżki masło rozpuszczone
Do dekoracji


Sposób przygotowania:
- Podziel jabłka na cienkie talarki.
- Następnie rozprowadź na cieście francuskim rozpuszczone masło. W misce połącz brązowy cukier oraz cynamon.
- Rozsyp mieszankę na cieście francuskim, po czym podziel je na pionowe paski.
- Na paskach z ciasta francuskiego ułóż plastry jabłek. Na wierzchu ułóż wydrążone jabłko w całości, a następnie zwiń w rulon.
- Tak przygotowaną różę z jabłkami przenieść do Ovi. W wydrążonym jabłku umieść cukierki karmelowe. Następnie piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Gotowy deser udekoruj cukrem pudrem i sosem karmelowym. Smacznego!
Komentarze