Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan

rożki z jabłkami

Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan to sprawdzony przepis na pyszny deser dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby je przygotować!

Zobacz także: Ciasto czarno-biała kostka

Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ciasto francuskie na dwa poziome pasy. Następnie wytnij z nich małe trójkąty.
    Podziel ciasto francuskie na dwa poziome pasy. Następnie wytnij z nich małe trójkąty.
  2. Na każdym trójkącie rozsyp mieszankę brązowego cukru i cynamonu. Następnie dodaj posiekane orzechy pekan i kawałek jabłka. Po czym zwiń w rożek.
    Na każdym trójkącie rozsyp mieszankę brązowego cukru i cynamonu. Następnie dodaj posiekane orzechy pekan i kawałek jabłka. Po czym zwiń w rożek.
  3. Ułóż rożki w formie do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Ułóż rożki w formie do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×