Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan

Rożki z jabłkami, cynamonem i orzechami pekan to sprawdzony przepis na pyszny deser dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby je przygotować!
Zobacz także: Ciasto czarno-biała kostka
Składniki:
Porcje- 1 opakowanie ciasto francuskie
- 1/2 szt. jabłko
- 1/3 szkl. mieszanka brązowego cukru i cynamonu
- 1/2 szkl. orzechy pekan
- 1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania:
- Podziel ciasto francuskie na dwa poziome pasy. Następnie wytnij z nich małe trójkąty.
- Na każdym trójkącie rozsyp mieszankę brązowego cukru i cynamonu. Następnie dodaj posiekane orzechy pekan i kawałek jabłka. Po czym zwiń w rożek.
- Ułóż rożki w formie do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze