Śniadaniowe wrapy

Nie wiemy jak Wy, ale my lubimy zaczynać dzień z pysznym śniadaniem. I właśnie taki przepis dziś dla Was przygotowaliśmy. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Składniki:
PorcjeCiasto na naleśniki
- 2 szt. jajka
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 1 szkl. mąka wrocławska
- 1/3 szkl. mleko
Farsz
- 7-8 szt. jajka
- 12 plastrów boczek
- 1/2 szkl. starty ser cheddar
- 1/2 szkl. starty ser edam
- 1 łyżka masło
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sos
- 1/3 szkl. miód wielokwiatowy
- 1 łyżka musztarda sarepska
- 1 łyżka musztarda francuska
- 1/4 szkl. woda opcjonalnie
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą jajka, mąkę, mleko (stopniowo), ekstrakt waniliowy oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
- Gotowe ciasto przelej na rozgrzaną patelnię. Przygotowane naleśniki odstaw na bok. Na tej samej patelni podsmaż kawałki boczku.
- Teraz czas na przygotowanie jajecznicy. Połącz jajka z solą i pieprzem. Nie zapomnij również o serach.
- W miseczce połącz ze sobą musztardę francuską i sarepską oraz miód. Możesz dodać opcjonalnie wodę.
- Teraz wystarczy połączyć ze sobą wszystkie elementy.
- Smacznego!
Komentarze