Spaghetti z klopsami

A co powiecie na spaghetti z piekarnika? Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10 ❤️ Po prostu palce lizać! ?



Składniki:
PorcjeMięso
- 400 g mielona wołowina
- 2 szt. ząbek czosnku
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1/3 szkl. parmezan tarty
- 1/3 szkl. mleko
- 9 szt. mini mozzarella
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sos pomidorowy
- 1200 g pomidory krojone
- 1 łyżeczka czosnek suszony
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 250 g spaghetti


Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, czosnek, bułkę tartą, parmezan oraz pietruszkę.
- Następnie dodaj sól i pieprz. Na samym końcu dodaj mleko i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki i umieść w środku mini mozzarellę.
- Czas na przygotowanie sosu. W tym celu połącz pomidory krojone w sosie, czosnek, kmin rzymski, sól oraz pieprz.
- Umieść część sosu na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż surowy makaron.
- Czas na kolejną warstwę sosu oraz klopsiki. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze