Spaghetti z klopsami

A co powiecie na spaghetti z piekarnika? Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10 ❤️ Po prostu palce lizać! ?

BOMBOWE SPAGETTI4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
BOMBOWE SPAGETTI
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Mięso
Sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, czosnek, bułkę tartą, parmezan oraz pietruszkę.
    W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, czosnek, bułkę tartą, parmezan oraz pietruszkę.
  2. Następnie dodaj sól i pieprz. Na samym końcu dodaj mleko i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Następnie dodaj sól i pieprz. Na samym końcu dodaj mleko i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki i umieść w środku mini mozzarellę.
    Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki i umieść w środku mini mozzarellę.
  4. Czas na przygotowanie sosu. W tym celu połącz pomidory krojone w sosie, czosnek, kmin rzymski, sól oraz pieprz.
    Czas na przygotowanie sosu. W tym celu połącz pomidory krojone w sosie, czosnek, kmin rzymski, sól oraz pieprz.
  5. Umieść część sosu na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż surowy makaron.
    Umieść część sosu na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż surowy makaron.
  6. Czas na kolejną warstwę sosu oraz klopsiki. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Czas na kolejną warstwę sosu oraz klopsiki. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×