świąteczne choinki z zoodlowanych warzyw z pesto
Kategorie DaniaPhilipsPrzepisyZoodler

Świąteczne choinki z zoodlowanych warzyw z pesto

Świąteczne choinki z zoodlowanych warzyw z pesto zachwycają swoją oryginalnością. Nie sposób nie wspomnieć również o ich genialnym smaku. Idealna kombinacja!

To świąteczne danie przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Zobacz także: Surówka z marynowanej marchewki

Świąteczne choinki z zoodlowanych warzyw i pesto8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Świąteczne choinki z zoodlowanych warzyw i pesto
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Zielone pesto
Czerwone pesto
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Choinka z czerwonym pesto
  1. Na początku przygotuj czerwone pesto. W tym celu zblenduj ze sobą: uprażone orzechy nerkowca, suszone pomidory, liście bazylii, parmezan, czosnek, sól morską oraz olej z suszonych pomidorów.
    Na początku przygotuj czerwone pesto. W tym celu zblenduj ze sobą: uprażone orzechy nerkowca, suszone pomidory, liście bazylii, parmezan, czosnek, sól morską oraz olej z suszonych pomidorów.
  2. Przy pomocy Zoodlera zrób marchewkowy makaron. Następnie gotuj go przez 2 minut, odcedź i połącz z oliwą oraz wcześniej przygotowanym pesto.
    Przy pomocy Zoodlera zrób marchewkowy makaron. Następnie gotuj go przez 2 minut, odcedź i połącz z oliwą oraz wcześniej przygotowanym pesto.
  3. Z mieszanki uformuj choinkę. Na górze umieść świeżą bazylię i posyp całość parmezanem.
    Z mieszanki uformuj choinkę. Na górze umieść świeżą bazylię i posyp całość parmezanem.
Choinka z zielonym pesto
  1. Czas na drugą choinkę. Tym razem bazą stanie się tutaj zielone pesto. Połącz w blenderze: uprażone orzeszki pini, liście bazylii, parmezan, czosnek, sól i oliwę z oliwek.
    Czas na drugą choinkę. Tym razem bazą stanie się tutaj zielone pesto. Połącz w blenderze: uprażone orzeszki pini, liście bazylii, parmezan, czosnek, sól i oliwę z oliwek.
  2. Zblanszuj cukinię, po czym połącz ją z zielonym pesto.
    Zblanszuj cukinię, po czym połącz ją z zielonym pesto.
  3. Z tak przygotowanego zielonego makaronu zrób choinkę. Udekoruj pomidorkiem koktajlowym i parmezanem. Smacznego!
    Z tak przygotowanego zielonego makaronu zrób choinkę. Udekoruj pomidorkiem koktajlowym i parmezanem. Smacznego!
312363