Pyszne szaszłyki z chleba tostowego

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych i wyjątkowych szaszłyków z chleba tostowego.
Składniki:
Porcje porcje- 18 kromek chleb tostowy
- 40 g serek śmietankowy
- 20 ml keczup
- 20 ml musztarda
- 9 plastrów szynka
- 3 plastry mozzarella w zalewie
- 6 plastrów ser żółty w plastrach, 2 rodzaje
- 1 natka pietruszka
- 50 g masło roztopione
- 3 szt. patyczki do szaszłyków
Sposób przygotowania:
- Od każdej kromki odkrój skórkę. 9 kromek nasmaruj serkiem śmietankowym, musztardą lub ketchupem oraz dodaj do nich szynkę oraz rodzaj sera. (kombinacje zależą od ciebie oraz od twoich smaków) 9 pozostałych kromek nasmaruj keczupem oraz posyp posiekaną pietruszką. Następnie złóż kromki z pietruszką z kromkami z serem.
- Z każdych 3 powstałych kanapek złóż jednego szaszłyka. Kombinacja smaków również zależy od ciebie.
- 3 powstałe szaszłyki ułóż na blaszce do pieczenia. Nasmaruj je z wierzchu roztopionym masłem i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 10 minut.
- Po 10 minutach wyjmij gotowe szaszłyki z piekarnika. Smacznego!
Komentarze