Tatar z łososia wędzonego

Genialny tatar z łososia wędzonego przybrał w naszej kuchni ciekawe kształty. Tego po prostu nie możesz przegapić 😍
W przygotowaniu naszego tatara z łososia pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Zobacz także: Mielone z ziołowym farszem
Składniki:
Porcje- 3 szt. ogórki gruntowe
- 250 g serek śmietankowy
- 300 g łosoś wędzony
- 1 łyżeczka musztarda dijon
- 1 łyżka kapary
- 1/2 szkl. świeży koperek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Podziel ogórki w cienkie plastry. W tym celu użyj robota kuchennego.
- Urządzenie przyda się również do przygotowania tatara. Aby to zrobić połącz: serek śmietankowy, musztardę dijon, wędzonego łososia, kapary, świeży koperek, sól oraz pieprz.
- Ułóż plastry ogórka (jak na zdjęciu poniżej). Teraz polej je delikatnie oliwą z oliwek.
- Na wierzchu ułóż foremkę i umieść w niej tatara.
- Na koniec udekoruj według upodobania. Gotowe!
Komentarze