Kategorie Dania

Tort naleśnikowy z owocami

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie przepysznego tortu naleśnikowego z owocami.

Tort naleśnikowy z owocami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tort naleśnikowy z owocami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcji

Sposób przygotowania:

  1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą jajka, cukier i sól. Dodaj mąkę i cały czas mieszaj, aby nie mieszanka była jednolita. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj. Następnie cały czas mieszając, stopniowo wlewaj mleko.
    W misce dobrze wymieszaj ze sobą jajka, cukier i sól. Dodaj mąkę i cały czas mieszaj, aby nie mieszanka była jednolita. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj. Następnie cały czas mieszając, stopniowo wlewaj mleko.
  2. Z uzyskanej masy usmaż cienkie naleśniki.
    Z uzyskanej masy usmaż cienkie naleśniki.
  3. Teraz zajmiemy się przygotowaniem kremu. W tym celu zmiksuj ze sobą serek śmietankowy oraz cukier puder. Następnie dodaj żelatynę i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj bitą śmietanę i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.
    Teraz zajmiemy się przygotowaniem kremu. W tym celu zmiksuj ze sobą serek śmietankowy oraz cukier puder. Następnie dodaj żelatynę i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj bitą śmietanę i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.
  4. Ułóż tort naleśnikowy. Pomiędzy każdego naleśnika nałóż przygotowany krem oraz owoce.
    Ułóż tort naleśnikowy. Pomiędzy każdego naleśnika nałóż przygotowany krem oraz owoce.
  5. Włóż tort do lodówki na 4 godziny.
    Włóż tort do lodówki na 4 godziny.
  6. Po 4 godzinach pokrój tort na kawałki. Jeżeli masz ochotę, posyp go z wierzchu cukrem pudrem.
    Po 4 godzinach pokrój tort na kawałki. Jeżeli masz ochotę, posyp go z wierzchu cukrem pudrem.
  7. Smacznego!
195357