Tort naleśnikowy z owocami

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie przepysznego tortu naleśnikowego z owocami.
Składniki:
Porcje porcji- 2 szt. jajka
- 30 g cukier
- 1/4 łyżeczki sól
- 100 g mąka
- 20 g masło roztopione
- 300 ml mleko
- 150 g serek śmietankowy
- 30 g cukier puder
- 5 g żelatyna wymieszana z odrobiną ciepłej wody
- 300 ml bita śmietana
- 15 szt. truskawki pokrojone w plastry
- 2 szt. kiwi pokrojone w plastry
- 2 szt. banan pokrojone w plastry
Sposób przygotowania:
- W misce dobrze wymieszaj ze sobą jajka, cukier i sól. Dodaj mąkę i cały czas mieszaj, aby nie mieszanka była jednolita. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj. Następnie cały czas mieszając, stopniowo wlewaj mleko.
- Z uzyskanej masy usmaż cienkie naleśniki.
- Teraz zajmiemy się przygotowaniem kremu. W tym celu zmiksuj ze sobą serek śmietankowy oraz cukier puder. Następnie dodaj żelatynę i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj bitą śmietanę i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.
- Ułóż tort naleśnikowy. Pomiędzy każdego naleśnika nałóż przygotowany krem oraz owoce.
- Włóż tort do lodówki na 4 godziny.
- Po 4 godzinach pokrój tort na kawałki. Jeżeli masz ochotę, posyp go z wierzchu cukrem pudrem.
- Smacznego!
Komentarze